Stedelijke Harmonie Dockum

Dirigent

Douwe Veenstra begon zijn muzikale carriere op 12 jarige leeftijd als cornettist bij muziekvereniging "De Lofstem" in zijn toenmalige woonplaats Suameer, waar hij les kreeg van de bekende dirigent en pedagoog Sierd de Boer. Deze nam Douwe al snel mee als solo-cornettist naar zijn top-brassband "Excelsior" te Surhuizum.

Op 17-jarige leeftijd ging Douwe Veenstra naar het conservatorium te Leeuwarden waar hij het directie-diploma Harmonie-Fanfare orkesten en Brassbands behaalde. Tevens slaagde hij voor de onderwijsakte’s A en B , met als hoofdvak trompet en bijvak piano en bezit hij de verklaring van de inspectie muziekonderwijs als B-bevoegd docent heterogene ensembles.

In het dagelijkse leven is Douwe Veenstra werkzaam als docent aan muziekschool “ De Waldsang “ te Buitenpost.

In de afgelopen jaren is Douwe Veenstra als dirigent werkzaam geweest bij een 12-tal orkesten , w.o. ruim 22 jaar bij muziekvereniging “Crescendo” te Holwerd.

Tegenwoordig is hij naast dirigent van de Stedelijke Harmonie Dockum ook nog dirigent van fanfare "Ons Genoegen" te Marssum.

(Foto Marit Anker)

Onze vorige dirigenten:

???  Dhr. R.J. Bokelman  1874 - 1875
   Dhr. A. J. Wolters  1874 - 1916
   Dhr. J.H. v.d. Water   1916 - ???
     ???  Dhr. Kamminga  ????
   Dhr. J. Boosman  ????
   Dhr. R. Wildeboer  - 1973
   Dhr. C. Veen  1973 - 1979
    Dhr. C. van Leeuwen  1979 - 1991
   Dhr. G. Viet  1991 - 1992
   Dhr. C. Hoekstra  1992 - 2008
   Dhr. D. Veenstra  2008 - heden

Druk op onderstaande link om ons te volgens via facebook.