Stedelijke Harmonie Dockum

 

A-orkestHet A-orkest van De Stedelijke Harmonie Dockum bestaat uit ongeveer 40 leden, en komt uit in de 4e divisie. Er wordt tijdens de repetities hard gewerkt om muzikaal goed te kunnen presteren. Daarbij staat een goede sfeer hoog in het vaandel.

Voor wie is het A-orkest?

Het A-orkest is bedoeld voor bij voorkeur gediplomeerde muzikanten, met enkele jaren speelervaring. De dirigent bepaalt op basis van het spel een voorlopige plek in het korps. Daarna kan een paar repetities vrijblijvend meegespeeld worden, en vervolgens kan dan wederzijds de beslissing genomen worden al dan niet lid worden.

Een lid betaalt 16,00 per maand aan contributie. Wordt het instrument geleend van de vereniging dat betaalt het lid een bijdrage van 3,00 per maand voor het instrumentenfonds.

Wat doet het A-orkest?

Het A-orkest speelt letterlijk op veel verschillende bühnes. Optredens tijdens het muziekfestival (Westdongeradeel) en tijdens Koningsdag en de Avondvierdaagse wisselen zich af met deelname aan concoursen, het spelen tijdens feestelijkheden in Dokkum zoals de Admiraliteitdagen maar ook een 'last minute' zomers optreden ergens in het centrum van Dokkum en last but not least ons eigen jaarlijks koffieconcert in december.

Het A-orkest beschikt over een afwisselend repertoire. Tijdens publieksconcerten speelt het orkest goed in gehoor liggende muziek van concertmarsen tot filmmuziek en van klassieke werken tot bekende popsongs.  Tijdens federatie en concoursen spelen we muziek op niveau van bijv. Jacob de Haan en Carl Wittrok waarbij de muzikale uitdaging niet geschuwd wordt.

Komen kijken?

Het A-orkest repeteert op de donderdag van 19.40 – 21.45 uur in " 't Omnium", Parklaan 5 Dokkum.

 

 

Facebook

Druk op onderstaande link om ons te volgens via facebook.