Stedelijke Harmonie Dockum

 

B-orkestHet B-orkest, ook het jeugdorkest van de Stedelijke Harmonie Dockum genoemd, bestaat uit ongeveer 10 muzikanten, van echt jong tot 'oudere jongere'. Het staat  vanaf de oprichting onder de bezielende leiding van Dieuwke Visscher. Het B-orkest is een orkest waarin jongeren op een leuke en leerzame manier samen leren musiceren. Het B-orkest is ook de kweekvijver voor het A-orkest,
 

Voor wie is het B-orkest?

Na 1 à 2 jaar muziekles op de muziekschool te hebben gehad kun je instromen in het jeugdorkest. Wanneer precies hangt ook af van de moeilijkheidsgraad van het instrument. Op de muziekschool kun je het A-diploma Hafabra halen. Je kunt ook nog doorgaan voor het B-, C- en D-diploma.
Als je in het B-orkest komt, wordt je ook lid van de vereniging. Dit kost je € 8,00 per maand contributie. Zit je nog op muziekles, dan vergoedt de Stedelijke Harmonie Dockum een groot deel van de kosten. Wil je weten hoeveel, neem dan even contact op met de penningmeester. Leen je een instrument van de Stedelijke Harmonie,  dan betaal je een bijdrage van 3,00 voor het instrumentenfonds.

Wat doet het B-orkest?

Het B-orkest geeft zo nu en dan een eigen optreden dan wel samen met een andere muziekgroep bijv. fluiten of zang. Verder is het B-orkest present bij het jaarlijks terugkerend Federatiefestival en als voorprogramma van het koffieconcert van het A-orkest in december. Ook het verzorgen van een muzikale middag in het bejaardentehuis behoort tot de mogelijkheden. Het B-orkest heeft de beschikking over een eigen repertoire, passend bij de de ervaring die de jeugdleden hebben.
 

Komen kijken?

Het B-orkest repeteert op donderdagavond van 18.30 - 19.30 in  " 't Omnium", Parklaan 5 Dokkum. Kom eens langs !
 

 

Facebook

Druk op onderstaande link om ons te volgens via facebook.